Един от водещите на Top Gear катастрофира на снимки, откаран е в болница

Няма опасност за живота на Андрю Флинтоф, инцидентът не е станал с висока скорост, казва Би Би Си

,
Андрю Фреди Флинтоф Top Gear

, Twitter

Андрю Флинтоф-Фреди със Стиг.

А ндрю Флинтоф-“Фреди”, водещ на Top Gear от 2019 г., катастрофира по време на снимки в Дънсфолд и е откаран в болница, съобщи официалният сайт на медията.

Инцидентът е станал на пистата на телевизионното предаване. Травмите на Фреди Флинтоф не са животозастрашаващи, той се възстановява в клиника, посочва Би Би Си.

TopGear.com добавя, че инцидентът не е станал при висока скорост, няма опасност за живота на водещия, а всякакви мерки за безопасност са били взети. На Флинтоф моментално е оказана първа помощ на мястото, добавя обществената медия в Обединеното кралство.

Не е ясно с какъв автомобил е катастрофирал Фреди, нищо не се знае и за епизода, който е сниман.

Първоначално новината бе огласена от онлайн изданията на вестниците “Сън” и “Дейли мейл”.

Според тях ударът не е бил никак лек и станал при 0 градуса и тежки условия на пистата в Съри. Припомня се, че Флинтоф буквално избегна смъртта преди три години, когато се блъсна с над 200 км/ч.

45-годишният Андрю Флинтоф, наричан Фреди на Острова, е бивша звезда на крикета на родината си. След края на кариерата си той се занимава с няколко проекта, като от 2019-а е един от новите трима водещи на легендарното автомобилно тв предаване.

Top Gear катастрофа инцидент Фреди Флинтоф