Дилър преобърна клиентски Ford Ranger Raptor в Южна Африка (видео)

Новият собственик бил “зарадван”, когато се обадил да каже, че отива да си вземе пикапа

Ford Ranger Raptor 2023

, Ford

Ford Ranger Raptor 2023

О тиваш и си купуваш мощен пикап Ford Ranger Raptor, за който даваш едни към 61 000 щатски долара. Всички са доволни и усмихнати - имаме сделка. Служител на дилърството решава да се позабавлява и покаже “това-онова” от възможностите на возилото в “едно кръгче”, но… го преобръща през покрив.

Дилърството не ти казва, но ти тръгваш към дилърството и се обаждаш да кажеш, че отиваш да си вземеш придобивката. Тогава разбираш, че ще трябва да чакаш за нова.

Това се случва в Южна Африка, а за случката разказва местното издание Car Magazine. На видеото се вижда как пикапът се движи по черен път, преди да отбие и попадне в трева.

Ranger Raptor е оборудван с 32-инчови гуми за всякакъв терен, а окачването му е настроено от Ford Performance. Налице са активни FOX 2,5-инчови амортисьори Live Valve, усъвършенствана Watt геометрия отзад и по-здрава стомана навсякъде.

Не е много ясно какво точно се е е случило, но изглежда, че комбинацията от g-ускорение и песъчливо трасе с неравности се е оказало “препъни камък”. Но главно неумението на служителя, защото това е “пърформанс” модел, но е спортна бегачка с нисък център на тежеста.

На снимките личат доста щети.

От скоростомера на таблото се вижда, че Ranger Raptor се движи с около 50 км/ч. Поначало 3,0-литровият V6 двигател с два турбокомпресора развива 397 к.с. и 583 Нм макс. въртящ момент (в зависимост от пазара).

Според информацията на собственика не е било казано за инцидента, докато не се обадил лично, за да каже, че кара до автокъщата да си вземе пикаха.

Колко ли време ще отнеме на автокъщата да се оправи с огромната имиджова щета?

преобръщане ЮАР Южна Африка Ford Ranger Raptor Ford