Най-продаваният пикап в САЩ през последните 45 години стъпва в Европа

През последните 40 поредни години F-150 е най-продаваният пътнически автомобил в САЩ, като 45 години е най-продаваният пикап

Пламен Георгиев,
Ford F 150 Raptor

Ford

Ford F-150 Raptor

Hedin US Motor AB, подразделение на Hedin Mobility Group, ще внася F-150 в Европа с благословията на Ford Motor Company. Партньорството ще започне да дистрибутира пикапа към дилърите на Ford през първото тримесечие на 2023 г., като първите пазари ще са Германия и Швеция. И всичко това на фона на безспирното говорене за електромобили и екология, но очевидно гладът за големи пикапи и всъдеходи все още е много голям. Очакваме следващата стъпка да засегне Bronco.

Плановете предвиждат продажбите да започнат още този ноември. Цени в момента все още няма, но може да се предположи, че продажбата на F-150 няма да се ограничи само до споменатите два пазара. На клиентите в Германия и Швеция ще се предложат три версии: V8 Lariat, хибрид в изпълнение Limited и V6 EcoBoost Raptor.

За момента няма планове за Lightning, но причината за това е, че Ford не успяват да отговорят на огромното търсене.

Не са казва за версиите на кабините, на Raptor е с кабина SuperCrew. В САЩ Lariat може да се поръча със Super Cab или SuperCrew, а Limited идва само с кабина SuperCrew.

Стартовата цена на 5,0-литровата V8 версия в Щатите е $54 545, докато за хибридния Limited се искат $81 465. Raptor струва $72 350.

На този фон обновените Ranger и Ranger Raptor струват в ГЕрмания съответно 52 467 и 79 432 евро.

Hedin Ford F-150 Ford