Да потрошиш един от най-чаканите електромобили в САЩ на 30 км от шоурума

Това може да направи само влогър, който не е подготвен нито за тези 1014 к.с., нито за теглото от 4 тона

Пламен Георгиев,
GMC Hummer EV

, GMC

GMC Hummer EV

Hummer. Електрически. Това си е оксиморон, но за американците този модел е истинска икона. General Motors е приел над 90 000 поръчки за електрическите Hummer SUV и Pick-up, като клиентите чакат до две години за получаване на гигантския електромобил.

Един от тези щастливци е влогърът Mondi, който е главният „герой” във видеото. След като оформя цялата документация в дилърството, специалистът се качва зад волана със свои приятели, на които почва да демонстрира шофьорски умения. И да не забравя: това е автомобил с 1014 к.с. мощност.

След кратка забава и врещене се чува думата с „F”, следва церен екран, разтърсване на камерата. И забавата приключва. Както може да се предположи, щастливият собственик нито има уменията, нито има самооценка за тези умения, нито е подготвен за това, какво ще му предложи автомобил с 1014 к.с. и тегло 4100 кг! Точно така, няма грешка. Само батерията на този звяр тежи над 1300 кг!

Резултатът е, че играчката завършва с плачка само 19 (30 км) мили след напускане на Hummer EV Edition 1 на шоурума. Интересно е да се знае, че пикапът има опцията Watts of Freedom, която му позволява да ускори до 100 км/ч за три секунди (пак повтаряме, теглото е над 4 тона). И тук се крие разковничето за фаталния за автомобила край. За щастие никой в него не е пострадал.

Иначе Edition 1 е оборудван с батерия с капацитет 212,7 kWh. Това е почти двойно повече от капацитета на конкурентите Ford F-150 Lightning (131 kWh). Тя дори е още по-голяма, тъй като брутният й капацитет е 247 kWh, т.е. използваемият е 86%. По цикъла ЕРА моделът може да измине до 530 км.

Hummer EV GMC Hummer EV влогър лбопитно автомобили