Чакаш дълго за новата си кола - пращат ти пъзел

В американското подразделение на Mini намериха начин как да забавляват клиентите си, докато се бавят придобивките им

Mini пъзел

Mini

И ма едно предизвикателство, с което автомобилният бизнес води отчаяна битка и по най-оптимистичните прознози няма да може да го “пребори” поне до следващата година. Нарушените доставки на компоненти, водещи до забавяне на модели, в някои случаи и по две години.

Дори на най-големите пазари изпитват това, което ние в соца - с години да чакаш за “Лада” или “Москвич”. Е, там поне не е за такива “коли”, а за “малко” по-съвременни, но това едва ли е голяма утеха.

Хората в маркетинга на Mini измислиха интересен подход, за да “залъжат” чакащите. Пращат им пъзел за правене в очакване на поръчката. Като този на снимката - тя е официална.

Това се случва на този етап в Съединените щати, но кой знае, ако постигне успех, може да огрее и клиентите на други континенти.

Условието е да си в листа на чакащите за своята кола - вече направил поръчката. Mini USA пояснява, че пъзелите са различни - и като типове (според модела), и като размери.

Хората купуват Mini заради наперения и забавен за шофиране дух, затова искахме да им дадем да правят нещо забавно, докато чакат да седнат зад волана на новото си Mini, заяви Рах Матани, мениджър комуникации на марката в Америка. - Пъзелът „Не толкова MINI“ е един от начините, по които показваме на общността ни нашата признателност, тъй като собствениците чакат новите си автомобили.“

А доставката на пъзела е само началото на игра с други награди - при попълването му. Същевременно чакащите са прикакени до споделят снимки в социалните мрежи как семейно - или индивидуално, опитват да подредят частиците.

Какво да кажем - идеята е добра. Някои хора в Mini Америка са си заслужили заплатите.

Mini USA

чакане поръчки пъзел Mini USA Mini Pat Moss edition