Българка си поръча Lamborghini Revuelto с над 1000 „коня”

Дамата няма проблеми с мощността, защото това Revuelto е доста хилаво на фона на единственото Bugatti Chiron Super Sport в България, което управлява Цвети Василева

,
Цвети Василева

CarMarket.bg/Instagram

М акар да управлява единственото Bugatti Chiron Super Sport с българска регистрация, Цвети Василева, приятелка на бизнесмена Ваньо Алексиев, е голям фен и на Lamborghini.

Преди няколко месеца тя ни показа поредната си придобивка, Lamborghini Urus Performante, явно по-удачен транспорт за всекидневието. А сега г-жа Василева ни прави съпричестни с процеса на поръчка и специфициране на най-новия бик – Revuelto.

В своя канал в YouTube тя ни води на VIP събитие за представяне на хибридния Lamborghini Revuelto, като основен акцент е въпросната спецификация на автомобила, който тя си поръчва.

Явно досегът й с марката е доста облекчен, а за това може би пръст има половинката й, за когото се говори, че е първият собственик на Lamborghini Sian в България. Това не е сигурно, но преди време бе уловен един Sian да се разтоварва на родна територия. Тогава веднага се заговори, че именно Алексиев е неговият собственик.

Примопняме, че Revuelto разчита на 6,5-литров V12 с три електрически мотора, с помощта на които комбинираната максимална мощност е 1015 к.с. Да, това е първото Lambo с над 1000 “коня” във впряга. От тях 825 к.с. идват от ДВГ (и това е рекорд), както и 725 Нм макс. въртящ момент. До 100 км/ч достига за 2,5 секунди. До 200 - за по-малко от 7 сек. Максималната скорост е лимитирана до 350 км/ч.

Цвети Василева Lamborghini Revuelto