Когато притежанието на супер скъпи спортни автомобили се превърне в спорт

Цвети Василева се хвали с новата си придобивка Lambo Urus Performante. Явно Bugatti Chiron Super Sport не й е удобен за ежедневно ползване

Цвети Василева Lambo Urus Performante

CarMarket.bg/YouTube

Т я е Цвети Василева, приятелка на Ваньо Алексиев. Двамата притежават най-ексклузивните автомобили в България. Не е потвърдено, но се смята, че уловеният на родна земя Lamborghini Sian FKP 37 е собственост на г-н Алексиев, собственик на една от най-големите транспортни компании у нас.

Името му нашумя, когато показа Bugatti Chiron, но разразилата се буря бързо го накара да изтрие снимките на Chiron от профила си в Instagram. Но преди година на родна територия беше уловено пристигането на Sian, като веднага се предположи, че той е именно за него. От автомобила има 63 бройки в света, като цената му е около 7 млн. лева. Спекулациите за това, че е на Алексиев разбуни самата Цвети Василева, която показа видео в своя профил от посещение в Сант’Агата Болонезе.

Самата Василева пък нееднократно е публикувала в Instagram своя Bugatti Chiron Super Sport, от който има само 9 бройки. Цената му? От 7 млн. лева нагоре. Сега дамата се похвали, че е собственик на Lamborghini Urus Performante, защото явно Chiron SS не е удачен за ежедневно возило и Василева има един удачен за всеки ден автомобил с едва 666 к.с.

Но явно Цвети Василева се е вдъхновило от Supercar Blondie, защото виждаме, че тя вече не се задоволява да се похвали с новата си придобивка, а е започнала да прави и ревюта на автомобили. В това, разбира се, няма нищо лошо. Всеки е свободен да прави това, което му носи удоволствие. И защо не?

А иначе скромният Urus Performante e сключил договор с Дявола. The number of The Beast, пеят Iron Maiden, а аналогията е заради мощността от 666 к.с., с 16 к.с. повече от познатия 4,0-литров V8. Въртящият момент от 850 Нм е непроменен, но теглото е снижено с 47 кг. Благодарение на това ускорението до 100 км/ч е снижено с 3 стотни и вече е 3,3 секунди. Стандартните джанти на Performante са 22-ки, 23 се предлагат като опция.

Такива са на въпросния автомобил. Изпускателната система е Akrapovic, предният капак и покривът – блестящ карбон. Спойлерът отзад увеличава притискащата сила с 38%. Базовата цена за Европа от преди година, когато бе лансиран, бе 218 487 евро, жълти стотинки.

Lamborghini Urus Performante Ваньо Алексиев Цвети Василева