„Биг Брадър”: нов скандал с Tesla, служители се забавляват с пикантни кадри от камерите в колите

Между 2019 и 2022 г. служители на Tesla са се споделяли много лични видеа и снимки от интериорните камери в автомобилите на частни клиенти

Пламен Георгиев,
Tesla интериор

iStock

Tesla е изправена пред поредния скандал (и вероятно съдебен иск), който заплашва да се разгърне и удари сериозно по реномето и финансите на компанията. Става въпрос за споделяне на чувствителна лична информация за клиенти на компанията, нещо, което в САЩ са изключително чувствителни.

Между 2019 и 2022 г. служители на Tesla са си споделяни във вътрешна система за съобщения много чувствителни кадри и снимки от камерите в интериора на автомобилите на частни клиенти, съобщава Automotive News. Медията се позовава на Reuters и техни интервюта с 9 бивши служители на компанията.

Тази кадри са били изключително чувствителни, сами може да предположите какво може да влезе в това определение. Освен голи хора, такива, които извършват определени интимни актове в автомобилите, във видеата е имало катастрофи и случаи на пътна агресия. Едно от видеата показва как автомобил Tesla шофира с висока скорост в населено място и удря дете на велосипед. Детето излита в една посока, колелото в друга, разказва един от източниците. Видеото се е разпространило в офиса на Tesla в Сан Матео, Калифорния. Описват скоростта на разпространението като „горски пожар”.

Tesla твърди в “Customer Privacy Notice”, че “записите от камерата остават анонимни и не се свързват с Вас или Вашия ватомобил.”

Но седем източника казват на Reuters, че компютърна програма, която използват може да покаже локацията на записите, което би могло да разкрие къде живее собственикът.

Този репортаж е вследствие на 300 контакта с бивши служители на Tesla, работили за компанията през последните девет години. Повече от дузина са се съгласили да говорят, но при условие, че останат анонимни.

Източник на статията: autonews.com

любопитно автомобили Биг Брадър скандал Tesla