Ах, тези мобилни приложения: канадец отключи и потегли с чужда Tesla

Два еднакви Model 3 един до друг, собственикът отключва с приложението, но чуждата кола. И потегля

Пламен Георгиев,
Tesla Model 3

, iStock

Tesla Model 3

Н е знам как бих могъл да объркам колата си, но в напрегната откъм време и главоболия ситуация това не е изключен сценарий. Ако в уравнението се добави и Tesla, която не може да се похвали с разнообразие на цветове и джанти, то случката с този канадец започва да придобива очертания.

Жител на Ванкувар разказва пред канадското издание Global News за скорошното си приключение, при което отключва чужда кола и потегля с нея.

Имиграционният консултант Райеш Рандев разказва за комедията от грешки, която започва с това, че личният му автомобил Tesla Model 3 е паркиран до идентичен като модел и цвят друг такъв електромобил. Нашият герой твърди, че е бързал да вземе децата си от детска градина. Чрез приложение на смартфона си отключва автомобила, сяда в него и потегля. Заподозира, че нещо не е наред, когато забелязва пукнатина в челното стъкло, за която до този момент не знае. След това вижда, че зарядното за телефона му не е на мястото, на което го е оставил.

Пишман крадецът получава текстово съобщение от непознат номер с въпроса дали шофира Tesla, молбата е да осъществи контакт със същия номер.

Изпращачът, както вече сте се досетили, е истинският собственик на автомобила, който разбира номера на Рандев от отпечатан документ с мобилния му номер, оставен на седалката на неговия автомобил. Канадецът отива до детската градина, взима децата си и се връща при собственика на колата.

Той разказва, че и двамата са се смели на случката. Уведомили са полицията за инцидента, но не е имало последващо действие от тяхна страна, защото няма престъпление.

Рандев казва, че е осъществил контакт с Tesla, за да ги уведоми за проблема. Обратна връзка така и не получил.

Tesla Model 3 любопитно автомобили мобилни приложения