Африканският Франкенщайн е кръскоска между M3, TT и GT-R

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

А фриканският инженер Моузес Нгобени е създател свое виждане за автомобил-мечта, използвайки подръчни средства. В него има елементи от BMW M3, Audi TT и Nissan GT-R. Но не само.

Инженерът, мечтаещ от дете за свой собствен супер автомобил, започва работа по проекта си през 2013 г. Той сам е изработил купето, след което е започнал да събира и монтира части.

Задвижването се осигурява от 2,0-литров двигател от BMW 318i от 1998 г., задното стъкло е от Mazda 323, а челното – от VW Caddy. Страничните са взети от BMW M3 (E46), а фаровете Нгобени е свалил от предишното поколение на Audi TT. Стоповете пък са от Nissan GT-R.

Най-интересното на този автомобил са специалните аеродинамични елементи, който 41-годишния инженер е измислил сам. Те са монтирани между задните колела и вратите. Те автоматично се издължават настрани в случай на поднасяне, като подобрява стабилизирането на колата. Поне така твърди създателят им. Колата е оборудвана и със система за дистанционно стартиране на мотора, което се контролира чрез смартфон.

За своята мечта Моузес е изхарчил под $17 000.

Четете още:

Оценка „слаб” за Mustang в краш тестовете на Euro NCAP

Седем от най-големите мегамашини в света

Този Mercedes-Benz E-Class (W124) има 1 000 000 км на километража

Източник на статията: Vesti.bg

Моузес Нгобени любопитно автомобили Франкенщайн