Volvo не се връзва на Tesla, няма да намалява цените

Такава мярка може да бъде въведена някой ден, но само ако се нормализират цените на суровините

Валентин Маринов,
Volvo EX90

, Volvo

Volvo EX90

Volvo не планира да отговори на Tesla в понижаването на цените на своите електрически модели, обяви главният финансов директор Йохан Екдал пред Automotive News Europe.

Чувстваме се удобно в нашата ценова стратегия и няма да участваме в ценови войни“, каза Екдал.

Ford намали цената на своя електрически Mustang Mach-E средно с $4500 в САЩ (не в Европа) в отговор на масовата акция на Tesla, която оряза цените в цял свят.

По този повод анализаторите комантираха, че очакват повече отстъпки в индустрията, тъй като нови и нови EV модели излизат на пазара, а производителите преодоляват проблемите с веригата за доставки.

Все пак има вариант Volvo да намали цените, но това ще стане само ако цените на суровините се нормализират, рече пък главният изпълнителен директор Джим Роуън в същото интервю. Въпросът е процесите да не се ръководят от търсенето.

Търсенето е наистина голямо за всички наши автомобили, особено за нашите BEV“, добави Роуан преди Automotive News Europe.

Volvo каза миналия месец, че началните цени за актуализираните XC40 и C40 EV в Германия ще се повишат с около 6 процента - до 47 500 евро от около 44 800.

Джим Роуън субсидии за електромобили отстъпки цени на електромобили Tesla Volvo