Щат в САЩ ще закрива безплатните зарядни станции

Ще могат да продължат да съществуват само ако се направи и колонка за безплатен бензин…

електромобили зарядна станция

iStock

Р епубликанецът Бен Мос, член на Камарата на представителите на Северна Каролина, представи законопроект, който предлага да се забранят обществените зарядни станции, освен ако на същото място не се предложи безплатна колонка за гориво. Ако град, окръг или дори щатския департамент по транспорт разполага с обществени зарядни станции за електромобили върху площ, която е тяхна собственост или се отдава под наем от тях, и която не изгради колонка за безплатно гориво, ще трябва да премахне зарядната станция. За премахването им се отпускат $50 000, които не отговарят на горното изискване.

Според Мос целта на законопроекта е да върне чувството за справедливост в собствениците на автомобили с ДВГ, които в момента гледат как собствениците на електромобили получават предимството да зареждат своите превозни средства безплатно. Нещо повече, зареждането с гориво и зареждането с ток са две много различни неща. Цената за собствениците на електромобили е само няколко долара, докато зареждането на много от по-големите возила с ДВГ може да струва стотици долари.

Законопроектът отива и една крачка напред. Засяга дори частния бизнес. Ако собственик на ресторант има безплатно зарядно на паркинга си, за да може клиентите да зареждат, докато вечерят, той ще има проблем. Ще му се наложи да покаже на всеки клиент, дори и да не е използвал зарядното, какъв процент от сметката му е отишъл като разход за зарядната станция. Това е равностойно на това той да показва на клиентите си какъв процента от сметката му е отишла за водопроводчика, който е ремонтирал тоалетната, дори и същият клиент да не е използвал тоалетната.

Това ще направи така, че тези безплатни станции просто ще станат платени, което е и целта на тази мярка.

Безплатна станция за зареждане на EV е разход, който собственикът плаща, за да предостави услуга на клиентите си, точно както всяка друга услуга. Този законопроект ще изисква собствениците на фирми да описват тези разходи за своите клиенти или да загубят станцията за зареждане. Звучи като измислено от републиканец, нали? Все пак си имаха президент с доста екстравагантни идеи на национално ниво.

Източник на статията: thedrive.com

зарядни станции електромобили Северна Каролина любопитно автомобили