Първият SUV на Polestar ще предлага над 600 км пробег

Електрическият Polestar 3 ще дебютира през октомври.

Polestar

Newspress / Polestar

Polestar

Polestar, шведската компания за електромобили, обяви, че през октомври 2022 г. ще представи третия си модел: Polestar 3, първият SUV на марката. Очаквано, предвид факта, че това е най-привлекателният за клиентите и най-печеливш за компаниите сегмент.

Polestar 3 ще, с течение на времето, предлага автономно шофиране, разчитайки на най-добрия в класа LiDAR сензор от Luminar и система за обработка на информацията от NVIDIA.

При лансирането си, Polestar 3 ще се задвижва от 2 електромотора, като целевия пробег е над 600 км по цикъла WLTP.

Снимката на Polestar 3 е реална, така че може да се добие бегла представа за облика на модела. Клиентите от определени пазари ще могат да поръчат модела още в деня на премиерата му. Производството му ще стартира в началото на 2023 г., като Polestar 3 ще се произвежда в САЩ и Китай.

С този автомобил връщаме „спорт” отново в обозначението SUV”, коментира Томас Ингелат, Изпълнителен директор на Polestar.

Polestar планира да лансира по един нов модел всяка година през следващите три, стартирайки с Polestar 3. Целта е да увеличи присъствието си на поне 30 пазара до края на 2023 г. До края на 2025 г. компанията иска да увеличи продажбите си десетократно – от 29 000 през 2021 г. до 290 000 в средата на десетилетието.

Polestar 3 Polestar