Nissan Ariya Nismо идва с 435 к.с.

Две батерии, две мощности и саундрак от Формула Е

Nissan Ariya Nismo

Nissan

Nissan ще поправи една грешка с Ariya, липсата на динамика в електрическия модел, защото все пак 5,7 секунди с e-4ORCE са ок, но не и нещо впечатляващо. Но сега идва Ariya Nismo, представена на изложението в Токио. Новият модел е базиран на споменатата версия с два електромотора. Първоначално ще бъде лансирана в Япония тази пролет, след това ще се разгърне и на останалите основни пазари по света.

Очевидните промени са свързани с облика на електромобила. Те започват в предната част, където дизайнерите на Nissan са променили бронята и са я направили да изглежда малко по-агресивна благодарение на удължен сплитер с червен акцент. Червени акценти има и по други панели по купето, както и по страничните огледала.

Промените по задницата на Ariya Nismo са дори по-значими и ясно откроими. Една от тях е по-големият спойлер, с който завършва линията на покрива, има и по-голям спойлер върху вратата на багажника. От Nismo са направили и нова гланцирана черна броня с червен акцент. Джантите също достигат 20 инча, но са със специфичен за версията дизайн.

Nissan

Две са версиите на Ariya Nismo, които ще се предлагат в Япония, макар за момента да не е ясно дали те ще са достъпни и за световния пазар. Базовата е Nismo B6 e-4ORCE с 432 к.с. и 560 Нм от два електромотора, но батерия с капацитет 66 kWh. Теглото й е 2080 кг. Следва Nismo B9 e-4ORCE с батерия с капацитет 91 kWh, която вече идва с 435 к.с. и 600 Нм, но и тегло 2200 кг. За съжаление към момента от Nissan не казват нищо за ускорението.

Nissan

Това, което Nissan казват, е, че моделът предлага ексклузивен режим на задвижване Nismo, който оптимизира обратната връзка и кара Ariya да звучи като болид от Formula E. Японците казват още, че моделът е с по-добро пътно поведение в завои спрямо стандартните модификации.

Промени има и в купето на Ariya Nismo. Най-очевидната е монтирането на брандирани с надпис Nismo седалки, червени акценти по централната конзола и арматурното табло, има и задължителният контрастен червен шев, както и лого Nismo.

Nissan Nissan Ariya Nissan Ariya Nismo