Китайската луксозна марка HiPhi влиза в Европа

Пазарите не са изненада - в Западна Европа и Скандинавия

HiPhi Z китайски автомобили

, HiPhi

HiPhi Z

К итайският производител на луксозни електрически автомобили Human Horizons ще пусне своята марка HiPhi на някои европейски пазари по-късно тази година, каза съоснователят на компанията Марк Стантън, цитиран от Autonews.

Кои точно са тези пазари, ще стане ясно на изложението в Шанхай през април, но се загатва, че ще бъдат в Западна Европа и Скандинавия.

Босът обясни, че походът на Стария континент ще става постепенно, не твърде бързо, защото той иска имиджът да бъде граден постепенно, не изведнъж.

Той уверява, че електромобилите на HiPhi с високотехнологични характеристики ще бъдат насочени към „по-млади, по-заможни и много по-отворени потребители, които не са развили вярност към марки като Mercedes или Porsche“.

Human Horizons следва марки като Xpeng, BYD, Great Wall Motors и Aiways с по 5 звезди за безопасност в Китай.

HiPhi продава своя X SUV и футуристичния седан Z в Китай. Те са с пробег до 692 км и цени, започващи от $90 000. Продажбите трябва да достигнат 4000-5000 броя.

Компанията също така ще обяви нов премиум модел с по-ниска цена в Шанхай през април.

Сред технологиите на автомобилите HiPhi личат лицево разпознаване и прожекторни фарове, които могат да излъчват насоки или предупреждения в пътя пред колата.

Те са без дръжки на вратите. Собствениците им могат да програмират вратите да се отварят, когато приближават автомобила. Те се затварят, когато водачът натисне педала на спирачката.

Китай Human Horizons HiPhi Z HiPhi