Kia за първи път показа EV9, макар и с камуфлаж

Бъдещият флагман на корейската марка излиза на пазара в първото тримесечие на 2023 г.

Валентин Маринов,
Kia EV9 камуфлаж

, Kia

Официална снимка Kia EV9 с камуфлаж.

С лед месеци, в които се нагледахме на шпионски снимки на бъдещия Kia EV9, компанията реши да публикува официални, както и да даде малко информация за големия електрически SUV.

Kia

На първо време личи, че комуфлажът е все по-оскъден и прилепнал за боята. Така придобиваме представа, че возилото много ще прилича на вече показаната концепция.

Което не е изненада, Kia загатна за това.

Това ще е флагманът на корейската марка, като той ще разчита на големи продажби и ще е най-високотехнологичният й модел. Не е само до електрификацията. А и до това, че вероятно от 2025-2026 г. ще се предлага с автономно управление.

Kia

Пазарната му премиера е потвърдена за първото тримесечие на 2023 г.

Kia казва, че близо 5-метровият всъдеход минава финални динамични тестове, което означава, че е на последната права в своята разработка. Познайте - скоро ще почнем да виждаме детайли от интериора и екстериора.

А въпросната разработка е отнела 44 месеца. Компанията акцентира на това, че автомобилът е пробван на всевъзможни трасета и условия, включително извън пътя.

За техниката му не се казва нищо. От месеци се спекулира, че EV9 разполага с два електромотора, които задвижват и четирите му колела. Възможно е базовата версия да излезе с един електромотор на задния мост. Говори се за пробег от около 500 км.

Kia

Kia EV9 Kia