GTX версията на Volkswagen ID. Buzz ще е с 340 к.с.

Компанията ще извади тази година и дългата база на модела, вече разработва и кемпер

,
Volkswagen GTX

Volkswagen

П о-късно тази година Volkswagen ще извади спортна GTX версия на вана си ID. Buzz. Това не е новина.

Нито пък това, че в гамата на електрическия семеен автомобил ще влязат също вариант с по-дълго междуосие и кемпер California.

Шефът на научноизследователската и развойна дейност на Volkswagen Кай Груниц даде повече подробности за това, цитиран от Autocar.

GTX ще бъде страхотна версия с висока производителност с 340 к.с., специален интериор, нови цветове на екстериора и някои допълнителни функции“, каза той.

Той ще използва система с два електромотора и задвижване на четирите колела, споделена с други електромобили Volkswagen ID., включително седана Volkswagen ID.7, планиран също за тази година.

Волфсбург обмисля също така лансиране на версия на ID. Buzz без GTX с двойно предаване.

Груниц потвърди и дългата база на ID. Buzz, която идва през лятото, предлагайки седем места и много по-голяма гъвкавост вътре в сравнение с 5-местния. Той излезе през м.г. с три места отзад на седалка, която се разделя 60/40 и не може да бъде премахната.

Вариантът с дълго междуосие ще бъде с 25 см по-дълъг.

Ще има три реда и седем седалки, като ще можете да ги извадите, каза Грюниц. - Също така ще предложим столчета, които се обръщат на всички посоки.“

На въпрос за т.нар. калифорнийска версия, Груниц отвърна следното:

Ще има версия кемпер. В момента се работи по първата концепция. Интересно е какво е възможно, какво би било забавно и използваемо.“

Според Autocar този модел вероятно ще бъде представен през 2025 г.

кемпер Jogger кемпер дълга база Volkswagen ID. Buzz Volkswagen