Електрическият RR Spectre ще върви „доста над 500 000 евро”

Досегашните поръчки за модела карат шефа Торстен Мюлер-Отвос да е убеден в тази цифра

П о време на Конкурса за елегантност на езерото Комо станахме свидетели на първата публична поява на електрическия Rolls-Royce Spectre. Марката се бе уединила в един от най-луксозните хотели по бреговете на езерото Комо, където ухажваше клиентите си. И как няма да ги ухажваш, след като първо ще им се наложи да почакат година, година и половина (производството ще започне септември, а първите доставки няма да бъдат извършени преди 2025 г.), за да получат возилото си, чийто цена се очаква да е много над 500 000 евро.

Тази цифра не е комуникирана официално, от Мюлер-Отвос отдели време на Autocar.

Предполагам, че този автомобил ще се продава за доста над 500 000 евро. Смятам, че клиентите са склонни да персонализират колата до най-високите нива,” заявява Отвос.

Изминалата 2002 г. бе рекордна за Rolls-Royce, продавайки над 6000 автомобила на средна цена около 500 000 евро, а някои Phantom-и са били продадени за над 2 млн. евро.

Мюлер-Отвос казва, че Spectre е моделът, който води най-много нови клиенти, цели 40% от поръчалите електромобила са нови за марката. Той е много учуден от този факт, „особено от хора, които никога не са мислили да купят Rolls-Royce, но сега го правят заради това, че е първият електрически модел.”

Spectre идва 12 години след единствения 102EX, електрически прототип, базиран на Phantom VII, който демонстрира какво ще предлагат бъдещите електрически Rolls-Royce.

Rolls-Royce Rolls-Royce Spectre