DS минава само на ток до 2024 г.

Пламен Георгиев,
DS 3 Crossback E Tense

DS Automibiles

DS 3 Crossback E-Tense

Ф ренската бутикова марка предлага електрифицирана версия на всяки свой модел от 2019 г. (изцяло електрическият DS 3 CCossback E-Tense, плъг-ин хибриди DS 4 E-Tense, DS 7 Crossback E-Tense и DS 9 E-Tense с мощност между 225 и 360 к.с.), но преминаването само към изцяло електрическо задвижване до 3 години звучи изключително скоро и смело. Да, моделното семейство на DS не е толкова широко, но пълната електрическа трансформация звучи наистина много смело.

За момента от компанията не споделят много подробности за това свое решение, но заявиха, че ще „подсилят” гамата си електрическа версия на DS 4, чиято онлайн премиера се състоя наскоро. След това ще „представим нов дизайн, с който ще лансираме първия 100% електрически проект на Stellantis, базиран на платформата STLA Medium.”

На въпросната платформа ще бъдат конструирани електрически модели с дължина между 4,2 и 5,0 метра. Те ще бъдат оборудвани с батерии с капацитет между 87 и 104 kWh, които да гарантират до 700 км пробег.

Подробности за новия модел също липсват към момента, но от DS казват, че той ще предлага „забележителна технология и финес”.

Изпълнителният директор на DS Automobiles Беатрис Фуше заяви: „Автомобилната индустрия изживява промяна, чиято широчина и скорост са безпрецедентни. Като пионер DS Automobiles очакваше този ход с електрификация в центъра на своята стратегия. " Фуше разкри, че е решила да ускори разработването на електромобили, за да „създаде ново 100% електрическо изкуство на пътуване, желано от гледна точка на удоволствие и забележително по отношение на качеството и динамика“. Тя нарича преминаването изцяло на електричество задвижване „дързък план“, който ще се оформи през 2024 г.

Кризата с чипове съсипва индустрията: до 9 млн. по-малко коли

Батерията на бюджетния електромобил ACM City One ще може да се сменя по време на път

От Model T до Mustang Mach-E за 101-годишен почитател на Ford

Източник на статията: Vesti.bg

електромобили Беатрис Фуше DS Automobiles