Cadillac Carmen Celestiq ще е върхът на лукса и ще е само една бройка

Тя ще струва 975 000 долара преди данъците

Мартин Дешев,
Cadillac Celestiq

Cadillac

Cadillac Celestiq е внушителен и луксозен електромобил, който се отличава със своя лукс. Оказва се обаче, че той може да бъде подобрен още повече и Neiman Marcus са възложили на Cadillac да постигнат максимума.

Компанията за подаръци е поръчала уникален екземпляр, който нарича Cadillac Carmen Celestiq. Той ще бъде направен само в една бройка и ще струва 975 000 долара преди данъците.

Автомобилът все още не е произведен. Това ще стане едва, когато бъде купен, тъй като собственикът му ще има важна роля в целия процес на създаване на колата.

Тя ще бъде направена на ръка, като ще включва „хореография със светлини“, „умен“ стъклен покрив с фиксирано стъкло, 55-инчов LED дисплей „от колона до колона“ и огромно количество технологии и системи за сигурност. Тук ще е и Super Cruise на Cadillac – конкурентът на Tesla Autopilot.

Carmen Celestiq ще се отличава и с множество индивидуални щрихи, както и работа на ръка от Cadillac Artisan Center. Neiman Marcus запазва в тайна повечето подробности. От съобщението на компанията става ясно, че името Carmen не е случайно и може да е обвързано с едноименната опера. Това се подсказва и от факта, че Cadillac ще дари 25 000 долара на операта в Детройт при купуването на автомобила.

Пакетът включва още възможност за посещение на Artisan Center докато колата се сглобява. Също така ще има и ексклузивен достъп до центъра за дизайн на Cadillac с възможност за разглеждане и на прототипи на бъдещи коли. Ще има и лична разходка в Cadillac House и запознаване с историята на марката, както и специална вечеря от професионален готвач, луксозен хотел и др. Не е ясно дали колата вече е продадена.

коли автомобили Cadillac луксозни автомобили