"VW Поло" - световен автомобил на годината

VW Поло световен автомобил на годината

ЕПА/БГНЕС

"VW Поло" - световен автомобил на годината

Успехът на "Фолксваген" стана традиция зад океана - новото " Поло" спечели отличието "Световен автомобил на 2010 г." (WCOTY.com). То му бе присъдено по време на международното изложение в Ню Йорк.

Миналата година приза получи шестата генерация на "Голф".

Качествата на "Поло" бяха оценени подобаващо и на Стария континент, където немският мъник е актуалният носител на титлата "Автомобил на Европа за 2010 г."

В Ню Йорк гигантът от Волфсбург спечели и наградата в категорията "най-екологично чист автомобил". Всъщност отличието е по-скоро за технологията BlueMotion, която се използва в "Поло", "Голф" и "Пасат".

За титлата "Световен автомобил на годината" "Поло" трябваше да се пребори с конкуренцията на Е-класата на "Мерцедес" и "Тойота Приус", а при "зелените" BlueMotion бе предпочетена пред хибридите "Хонда Инсайт" и отново "Тойота Приус".

Международното автомобилно изложение в Ню Йорк продължава до 11 април. То е най-старото и най-посещаваното в САЩ, гости на форума са над 1 млн. души.

Сред премиерите тази година са "Инфинити Qx56", "Кадилак Си Ти Ес-Ви Спорт Вегън", "Шевролет Круз Еко" с хибриден двигател. Хибридни модели ще представят и компании като "Порше" и "Лексус" и "Форд".

Източник на статията: Vesti.bg