"Фолксваген Поло" - новият европейски шампион

Автомобил на 2010 г в Европа Фолксваген Поло

, Спийд-прес/Фолксваген

Автомобил на 2010 г. в Европа - "Фолксваген Поло"

"Фолксваген Поло" бе обявен за автомобил на 2010 г. в Европа. Компактният модел получи 347 точки в гласуването на 59 журналисти от 23 европейски страни.

Всички членове на журито са присъдили точки на малкото VW, a цели 25 от тях са класирали автомобила на първо място в листите си, пише Спийд-прес

Сред основните качества на "Поло", посочени от журито, са новият 1,2-литров TSI двигател, отличното пътно поведение и достъпната цена.

Основен конкурент на "Фолксваген" в тазгодишния конкурс (CaroftheYear.org) бе иновативният модел "Тойота iQ", която остана на второ място, само 10 точки зад "Поло".

Нестандартният ултракомпактен автомобил е бил поставен на първо място от 20 от членовете на журито. Ниските експлоатационни разходи и високото ниво на безопасност са сред основните плюсове на iQ.

На трето място остана новата "Астра" на "Опел", която постигна 221 точки, резултат, който е доста далеч от първите два автомобила.

Повечето от членовете на журито посочват новата "Астра" като много добър модел, но само 5 от тях са го поставили на първо място в листите си.

Учудващо добре в конкурса се класиран компактният SUV на "Шкода" - "Йети", който изпреварва луксозния "Мерцедес" E-класа, кросоувъра "Пежо 3008" и класирания на последно място от седемте финалиста "Ситроен C3 Пикасо".

Източник на статията: Vesti.bg