Втора ръка автомобили вече се продават с гаранция

Втора ръка автомобили вече се продават с гаранция

, Божидар Стоилов, БГНЕС

Втора ръка автомобили вече се продават с гаранция

Минимум три месеца гаранция за автомобили "втора ръка" предвижда тристранен меморандум, който беше подписан днес между министъра на транспорта Александър Цветков, Комисията за защита на потребителите и Асоциацията на вносителите на автомобили (АВА).      

Гаранцията ще се дава от автокъщи, които са членове на Асоциацията на вносителите на автомобили.

Това се удостоверява чрез сертификат и стикер, който се залепя на предното стъкло

на автомобила, уточни министърът.

В случай, че някоя от автокъщите продаде неизправен автомобил и откаже да отстрани повредата или да възстанови парите за ремонт на клиента, съгласно вътрешния етичен кодекс на членовете на организацията, ще понесе санкция мрежду 500 и 5000 лева.     

С меморандума ще бъде подобрен контролът и качеството на продаваните автомобили у нас, като се акцентира върху тяхната безопасност, техническа изправност и гарантиран произход.

В Асоциацията на вносителите на автомобили членуват 82 автокъщи от 16 населени места и потребителите могат да избират между повече от 10 хил. автомобила, които вече са със гаранционни условия от продавача.

Организацията е отворена и за нови членове, като по този начин ще бъде разширено предлагането на употребяване автомобили с гаранция.

Надявам се, когато коли, втора употреба, се дават със съответната гаранция, да се подобри като цяло техническото състояние на автомобилите, които се движат по пътищата, а това е пряко  свързано с броя на инцидентите, посочи министърът на транспорта Александър Цветков.

Източник на статията: Vesti.bg

гаранция втора ръка коли