Водният аналог на Bugatti Chiron впряга „само” 1200 к.с.

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

П реди няколко години Волфганг Дюрхеймер, най-големият човек в Bugatti, заяви, че средният купувач на Bugatti има 84 автомобила, три самолета и една яхта. Що касае последното, производителят на върховния автомобил вече предлага и супер луксозна яхта, която допълва имиджа на невероятния Chiron.

Наречена Niniette 66, Bugatti твърди, че този красавица ще е първата от серия яхти, които ще бъдат лансирани през следващите години, като размерът им ще варира от 50 до 80 ярда. Тази конкретно е дело на базирания в Монако производител на яхти Palmer Johnson, но цената на 66-футовото (18 метра) произведение не се съобщава. Не е трудно да предположим, че става въпрос за няколко милиона евро.

Работата по яхтата започва през 2015 г., но тогава тя е доста различна като дизайн. За да сътворят този профил, който толкова силно напомня за Chiron, дизайнерите започват работа почти отначало. Интересното е, че производителят на луксозните автомобили има опит и на вода, но той е от далечната 1930 г. Принц Карло Маурицио Русполди отправя молба към Еторе Бугати да проектира моторна лодка за него. Еторе няма как да отхвърли тази молба и правя Niniette, кръщавайки лодката на прякора на дъщеря си.

Задвижването е доста различно от W16 двигателя с четири турбини в Chiron. Niniette 66 пори вълните с помощта на MAN V8 двигател, който ще се предлага във версия с 1000 и 1200 к.с. По-мощната версия може да достигне скорост от 44 възела, което се равнява на 81 км/ч.

Ще бъдат произведени само 66 бройки. Побързайте, че ще ги разграбят.

Четете още:

Bridgestone DriveGuard ще се движи безопасно 80 км след спукване

Водородният концепт Hyundai FE Fuel Cell може да измине 800 км

Бестселърът Nissan Qashqai премина поредна шлифовка

Източник на статията: Vesti.bg

Еторе Бугати Бугати моторна лодка яхта Niniette 66 Bugatti Chiron Bugatti