„Мародерът” на Cigarette e вдъхновен от AMG GT R

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

AMG влезе в своята 50-та годишнина. Тази година компанията празнува и 10 години от старта на сътрудничеството си със Cigarette Racing. Затова не е чудно, че този воден „мародер” носи зеления цвят, запазен специално за най-спортния модел на AMG. Цветът се казва Green Hell Magno и с него е боядисан автомобилът, носещ прякора „Звярът от Зеления ад”.

Наречен 50’ Marauder AMG, водният звяр е изработена предимно от карбон. Композитният материал е използван навсякъде, където това е било възможно, а резултатът е понижаване на теглото на моторната лодка с 590 кг спрямо предходния модел, който е със същите размери.

Освен боята, дело на AMG Performance Studio са и петте кожените тапицерии на седалките на лодката.

Под красивия моторен похлупак на Marauder AMG са монтирани асиметрично по диагонал два мотора. Тук прилики с 4-литровиту битурбо „осмаци” на AMG липсват, тъй като става въпрос за двигатели Mercury Racing 1550/1350 QC4v. Мощността на всеки един от тях е 1350 к.с., но при пълна мощност, захранвани от 91-октаново гориво, мощността им скача до 1550 к.с.

Колко струва това удоволствие? Много, макар у нас да се шири житейската мъдрост, че „кефът няма цена”. В този случай не е точно така. Цената на един „Мародер” е $1,8 млн., което си е девет пъти над цената за Щатите на GT R от $200 000.

Четете още:

Bugatti Chiron: цифрите и фактите зад върховния хиперавтомобил

Нестандартна арт премиера на новото MINI Countryman

Собственикът на Toyota Tacoma с пробег от 1 600 000 км получи чисто нов пикап

Източник на статията: Vesti.bg

моторница моторна лодка Mercedes-AMG GT R Marauder AMG Cigarette 50 Marauder AMG Cigarette Racing