Високоскоростен екшън тази събота на Писта „София” под Бояна

Пистовата надпревара на пътния възел под Бояна се завръща след години отсъствие от спортния календар, обещава да е интересно за феновете на моторния спорт

Пламен Георгиев,
Писта София 2022

, БФАС

Писта София 2022

Д нес Румен Дунев и БФАС дадоха пресконференция, на която стана 100% сигурно, че едно от най-емблематичните за София и пистовия шампионат състезания се завръща. Става въпрос за Писта „София”, чийто оригинален маршрут е пътния възел под Бояна. Така че, софиянци, в събота феновете на високите скорости и моторните спортове ще могат да се докоснат отблизо с тази магия. Другите ще трябва да имат едно наум: движението по бул. „България” (над „Била”) и околовръстното шосе (около пътния възел) ще е затворено.

Федерацията се бори от доста време за връщането на трасето в календара на пистовия шампионат.

Писта „София” под Бояна винаги е била празник на моторните спортове, както за пилотите, така и за зрителите и нашата амбиция е да върнем тези положителни изживявания,” заяви Румен Дунев. „Освен квалификациите и състезанията, зрителите ще могат да видят демонстрации на състезателни автомобили от всички моторни дисциплини у нас, ретро парад и надпревара между трима големи български спортисти: Кубрат Пулев, Петър Стойчев и Йордан Йовчев с еднакви автомобили.”

Писта „София 2022” ще се проведе в събота, 24 септември, като от 9:30 часа сутринта започват квалификациите в Серия „Лада”. Официалното откриване е в 14 ч, след което следват стартовете в серии „Лада”, „Спорт”, „Туринг” и „Макси”.

Румен Дунев БФАС Бояна Писта София 2022 Писта София моторен спорт рали спорт