Това е испански прочит на Mazda MX-5

Каросерийната компания Hurtan извади специални кабриолети в чест на своята 30-годишнина

Валентин Маринов,
Hurtan ND Grand Albaycin

Hurtan

Hurtan ND Grand Albaycin

И спанският производител на каросерии Hurtan e в бранша от 1992 г. и сега празнува своята 30-годишнина със собствен прочит на луксозна Mazda MX-5.

Базираният на японския кабриолет ND Grand Albaycín се предлага както с мек покрив, така и с тип “тарга”. Още от миналата година всъщност, но това е ново специално издание.

Hurtan

Ще бъдат направени само шест, всичките с ретро дизайн, подобаващ на спортните автомобили от 50-те и 60-те години на миналия век.

Клиентите ще могат да избират от три екстериорни цвята (оловно сиво, черешово червено и “среднощно синьо”) и два интериорни варианта. Изображенията показват спортния роудстър с ръчно сгъваем платнен покрив и електрически задвижван твърд.

Hurtan

Hurtan възнамерява да продава силно персонализираните роудстъри MX-5 с избор между шестстепенна механична и автоматична трансмисия със същия брой предавки.

Без да видим интериора, трудно можем да кажем, че под кожата взъщност е MX-5. Изглежда като британски роудстър от 60-те години на миналия век, което не е толкова странно, тъй като оригиналната Miata NA (МХ-5) е моделиран в духа на британските роудстъри след Втората световна война. Двигателите са същите - атмосферните 1,5- и 2,0-литрови, съответно със 132 и 184 к.с.

Hurtan

Екстериорът е различен спрямо стандартния ND.

Hurtan се упражнява не само върху МХ-5. Има и Author, който е практически Chrysler PT Cruiser с нов дизайн, Route 44 (FIAT Ducato/Ram ProMaster) с ретро външен вид…

Базираният в Гранада производител на каросерии продава също Jeep Wrangler с визия като от 30-те години.

годишнина кабриолети Hurtan Mazda MX-5