Специален подарък за 40-годишнина на Opel Corsa

Марката пуска специален модел на Corsa, донесла 14 млн. продажби през последните 40 години

Opel Corsa 40 Years

Opel

О т момента, в който първата Opel Corsa слиза от поточната линия през 1982 г., тя отваря нова глава в историята на марката. Днес, 40 години и 6 моделни поколения по-късно, Corsa e реализиран в тираж от над 14 млн.

Opel ще отбележи юбилея с лансирането на специалната серия “Corsa 40 Years” за определени европейски пазари.

От тази ограничена серия ще бъдат произведени само 1982 бройки, годината, в която излиза първата Corsa. Всички те ще се изпълнени в цвят Rekord Red, който напомня много за оригиналния червен цвят на Corsa A. Контрастът идва от черния покрив и черната емблема Opel Blitz, дръжката на вратата на багажника и надписът Corsa. Джантите с размер 17 инча също са черни.

Opel

Вътре, “Corsa 40 Years” не е само носталгична, но и много модерна. Всеки модел от серията ще бъде обозначен с номер (от 0001 до 1982), разположен на черен фон върху арматурното табло. Тапицерията на седалките е каре, както при оригинала.

Vauxhall, британското подразделение на Opel, също ще направи 1000 лимитирани бройки Corsa-e Anniversary Edition само за британския пазар. Това е най-малкото, тъй като Corsa е най-продаваният модел във Великобритания през 2021 г. и до края на май тази година. Допълнително, което клиентите ще получат от Vauxhall, е специален подарък под формата на кутия с четири комплекта чорапи на каре, намигване към момента на дебюта на оригинала.

Opel Corsa е най-продаваният малък автомобил на немския пазар, а Corsa-e е най-продаваният електромобил през май в Германия.

Opel Corsa 40 Years Opel Corsa Opel