"Ситроен" разкри новия C4

Ситроен разкри новия C4

, Спийд-прес/Ситроен

"Ситроен" разкри новия C4

"Ситроен" разпространи официална информация и снимки на новото поколение C4.

Дизайнът на модела е вдъхновен от концепцията DS High Rider. Интериорът също наподобява концепцията, а стилът му се доближава до C5, коментира Спийд-прес.

Французите ще предлагат богата палитра от дизелови и бензинови двигатели.

За Европа ще бъде произведена микрохибридна версия e-HDi, комбинираща дизелов силов агрегат и електромотор. Тя е оборудвана с последно поколение на системата Stop&Start и механична пилотирана скоростна кутия.

В първоначалния си вариант хибридът ще има емисии на CO2 от 109 г/км, а по-късно - 99 г/км.

Наред с познатите технологии като електрическа ръчна спирачка, системата AFIL (сигнал при пресичане на осевата линия), биксенонови фарове с насочване, измерване на наличното свободно място за паркиране, новият "Ситроен" C4 разполага и с нови за сегмента екипировки - система за наблюдение на мъртвата точка, регулатор, ограничаващ скоростта с възможност за програмиране (запаметяват се различни допустими скорости), фарове за мъгла със статично осветяване при разминаване с друг автомобил, контакт 230 V, перфектно интегриран в горната част на централната конзола, комфортни седалки с електрическа лумбална настройка и функция масаж за предните места, която е уникално предложение в сегмента, индивидуални настройки в купето (цвят на централния дисплей, звукови сигнали, интензивност на климатизацията) за максимално удобство.

Размерите на компактния модел на "Ситроен" са нараснали. Дължината му е 4,33 м (+ 5 см), широчината е 1,79 м (+2см), а височината - 1,49 м (+3 см).

Моделът ще излезе на европейския пазар след премиерата му в Париж през септември.

Източник на статията: Vesti.bg