"Ситроен" показа официално новото С3

Ситроен показа официално новото С3

, Ситроен

"Ситроен" показа официално новото С3

Продажбите на изцяло новото поколение "Ситроен С3" в Европа започват през ноември.

Наследникът на мъника, който бе реализиран в тираж от над 2 млн. единици, демонстрира не само изцяло нова визия, но и няколко наистина впечатляващи нововъведения, коментира Автопрес 2001.

Младежкият дизайн на новото С3 е комбиниран и подчертан с едно от най-впечатляващите предни стъкла, които някога са се появявали в автомобилната индустрия.

Освен че изглежда много интересно, новото стъкло, наречено Zenith, допринася за усещането за простор в интериора.

"С новото С3 "Ситроен" разкрива една нова автомобилна вселена. Вселена, в която здравият разум и отговорността оставят място за удовлетворението от управлението", обяснява Винсент Бесон от отдела "Продукти и Пазари" на френската марка.

Новото поколение на "Ситроен C3" е с дължина 3,94 м и ширина 1,71 м, а в товарното отделение може да бъде превозван багаж с обем от 300 литра.

"Ситроен" определят новата генерация на модела С3, като "свързан" автомобил. Основание за това е възможността за вграждането на USB Box (USB slot + jack, iPod свързаност, Bluetooth® хендс фрий), както и навигационната система MyWay.

Автомобилът ще се предлага с гъвкав и икономичен HDi 90 DPFS задвижващ агрегат, а през 2011 г. се очаква появата на изцяло нов двигател, който ще бъде комбиниран с второто поколение на система Stop&Start.

Източник на статията: Vesti.bg