„Шкода“ показа новия „Супърб“

Шкода Супърб

Спийдпрес/Шкода

Шкода Супърб

Д ве седмици преди официалния дебют на автосалона в Женева, „Шкода“ показа предпремиерно третото поколение на флагмана си „Супърб“.

Моделът, който винаги е впечатлявал с пространството, което предоставя на пасажерите, е станал още по-разточителен в това отношение. И обратно – по-икономичен откъм гориво. 

Новият „Супърб“, който след представянето си в Женева се очаква да излезе на пазара още през юни, ще има 80 мм по-дълго междуосие (2,84 м) при обща дължина от 4,58 м. 

Пространството за краката на пътуващите на задната седалка се е увеличило до 157 мм, което е постижение, достойно за лимузина от най-висок клас. Отпред също е доста доста широко – с 39 мм повече е мястото за раменете на пасажерите на предните седалки. 

Спийдпрес/Шкода

Нараснала с 30 л е и вместимостта на багажника, която вече 625л (1760 при сгънати задни седалки). 

Общо за цялата си моторна гама „Шкода“ обещава около 30% по-ниска консумация на гориво. Шампион по икономичност ще е Superb GreenLine, който по заводски данни трябва да се задоволява само с 3,7 л на 100 километра. 

Спийдпрес/Шкода

В двигателната гама има осем предложения – пет бензинови (125-280 к.с.) и три дизелови (120-190 к.с.)

„Супърб“ ще разполага и с версия на задвижването 4х4, а освен това е и  първата кола на чехите, която ще получи системата за адаптивно окачване Dynamic Chassis Control (DCC). 

Спийдпрес/Шкода

Източник на статията: Vesti.bg

Супърб Шкода