Саудитски принц обеща по едно бентли на всеки пилот, бомбардирал Йемен

а

ЕПА/БГНЕС

С аудитският принц Ал Уалид ибн Талал възнамерява да подари по едно ново бентли на всеки пилот от кралството, участвал във въздушните атаки в Йемен. Обещанието било направено в „Туитър“.

Принцът има предишен опит в подаряването на бентлита –  раздаде 25 от луксозните коли на футболистите от националния отбор на Саудитска Арабия.

„Поздравявам нашите мъдри лидери по случай победата в операция „Решителна буря“ и започналата операция „Възраждане на надеждата“. 

В знак на признателност към стотината пилоти, участвали в операцията, с радост им подарявам сто автомобила „Бентли“, написал в „Туитър“ принцът, който е един от най-богатите хора на планетата. 

Туитът му, впоследствие изтрит, предизвика множество разнопосочни реакции в социалната мрежа. 

Някои хвалят щедростта на богаташа, докато други намират подобно обещание за обидно на фона на стотиците загинали при въздушните удари и причинените разрушения. 

60-годишният принц е собственик на най-голямата компания в кралството – „Кингдъм холдингс", а богатството му според различни оценки варира между 23 и 30 млрд. долара. 

Преди време той беше много обиден на сп. „Форбс“, което го беше наредило „едва“ на 26-о място в списъка на най-големите богаташи на планетата.

Източник на статията: Vesti.bg

Бентли