"Ролс-Ройс" отново с "призрак"

Ролс Ройс отново с призрак

, Ролс-Ройс/Спийд-прес

"Ролс-Ройс" отново с "призрак"

По време на автомобилното изложение в Шанхай "Ролс-Ройс" официално обяви името на бъдещия си компактен модел. Известният като RR4 автомобил (представен и като 200ex) ще носи легендарното име "Гоуст" (от англ. - призрак).

Автомобили на "Ролс-Ройс" са носили името "Гоуст" между 1906 и 1925 г. и са били символ на технологично съвършенство, стил и лукс, припомня Спийд-прес.

"Гоуст" е едно от най-емблематичните имена в автомобилната индустрия, обясни шефът на "Ролс-Ройс" Том Първс.

"Името отразява качествата и възможностите на новия модел. Първите автомобили, които са носили това име, се помнят с невероятната си надеждност, перфекционизъм в изпълнението и великолепен стил. Този автомобил е първият от ново поколение модели с името "Гоуст" и ни дава две основни серии автомобили - "Фантом" и "Гоуст", добави той.

Новият "Ролс-Ройс Гоуст" има дължина 5399 мм, широчина 1984 мм, височина 1550 мм и стъпва върху колесна база от 3295 мм.

Автомобилът се задвижва от 6,6-литров V12 турбодвигател с мощност над 507 к.с. и има 8-степенна автоматична трансмисия ZF. "Гоуст" ще се произвежда във фабриката на компанията в Гудууд от края на тази година, а доставките на клиенти ще започнат в началото на 2010 г.

Източник на статията: Vesti.bg