Rolls-Royce отдава почит на велик рекорд с исторически Wraith Black Arrow

Това е последното купе на марката с двигател с вътрешно горене. Ще има само 12 такива

Rolls Royce Black Badge Wraith Black Arrow

, Rolls-Royce

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow

Rolls-Royce не остава по-назад със специални издания на модели, направени в малки серии. Те, разбира се, са разпродадени още преди да бъдат показани.

Тази лимузина е наречена Black Badge Wraith Black Arrow. Ще бъдат направени само 12 такива. Така RR отдава дължимото на своето V12 купе - последното с ДВГ. Оттук нататък всички ще бъдат електрически.

Така че, моментът си струва. Отдава се значимото и на един исторически рекорд.

Rolls-Royce

Започваме от екстериора, където градиентното външно покритие преминава от сребристо отпред към черно отзад и с жълта рамка. Цветовете са Celebration Silver и Black Diamond, със стъклено горно покритие, нанесено върху черните части за допълнителен ефект.

Цветовете и техниките за нанасяне са разработвани в продължение на 18 месеца, което означава, че това е една от най-сложните бои, създавани някога от Rolls-Royce. И въобще в индустрията.

Rolls-Royce

Цветовете не са случайни. Черната стрела черпи вдъхновение от автомобилния производител Thunderbolt на капитан Джордж Ийстън, поставил рекордна скорост по суша през 30-те години на миналия век. Използвал е не един, а два двигателя Rolls Royce V12 Aero, за да смае света с постижение в Боневил - 575,335 км/ч през 1938 г.

Неговото полирано алуминиево тяло не се виждало на солените равнини, поради което голяма черна стрелка с жълт кръг била нарисувана отстрани.

Така ще намерите жълто под бронята на Black Arrow, на джантите, на V-образните скоби зад решетката, има жълт кръг и под емблематичния орнамент на капака Spirt of Ecstacy.

Rolls-Royce

В интериора ще видите значително повече жълто. Акценти, детайли, елементи... Този цвят покрива предните седалки, волана и служи като облицовка на таблото и вратите. Наличен е и за специалния часовник на арматурното табло, където в мили е посочен въпросният рекорд.

Жълтото личи и на задните седалки, има го като акцент (точка) на специалните прагове на вратите. Табелка с поредния номер отличава всеки един от 12-те модела Wraith Black Arrow.

Rolls-Royce

Още нещо - интериорът на Wraith е направен от нов тип материал, наречен Club Leather. Това важи за жълтите и черни повърхности. А 2117-те фиброоптични светлини са подредени в модел, който представлява нощното небе над Боневил за рекордното постижение през 1938 г.

Двигателят е непроменен - 6,6 V12 с 632 к. с. от Black Badge Wraith. Той също получава специална жълта емблема, която го идентифицира като последния V12.

Rolls-Royce

Цена не е посочена. Не е необходимо.

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow Боневил рекорд Rolls-Royce