„Рено“ показа „Сандеро“ със 145 к.с. и „Дъстър“ пикап

Рено

„Рено“

Д ва изключително интересни модела представи „Рено“ на автоизложението в Буенос Айрес. Те са разработени на базата на „Дачия“, но ще носят марката на компанията-майка.  

За жалост обаче са предназначени само за пазара в Южна Америка.

Първият е „Рено Сандеро RS 2.0“, който е „наточена“  версия на достъпния компактен хечбек на румънската марка, доработен от „Рено Спорт“.

„Рено“

Автомобилът е получил двулитров бензинов двигател със 145 к.с., който ще се отрази изключително добре на динамиката му, имайки предвид, че базовият двигател на „Сандеро“ е 1,2-литров с двойно по-малко конски сили.

Скоростната кутия е механична, 6-степенна.  

Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 8,5 секунди, а максималната скорост е 200 км/ч.

„Рено“

Интериорът и екстериорът на „Сандеро RS 2.0“ също са променени – по-големи въздухозаборници, 17-инчови колела, спортно окачване, подобрени спирачки и управление, променени светлини, облагороден салон – всички това може да накара потребителите в Европа за скърцат със зъби от яд. 

От „Рено“ обаче са категорични – моделът е само за пазара в Южна Америка. 

Според британското издание „Аутоексперес“ обаче „Сандеро RS 2.0“ може да се предлага и на руския пазар, където моделите на „Дачия“ са много популярни. 

„Рено“

Вторият представен в Аржентина модел е версия на румънския SUV „Дъстър“. Тя ще се казва „Дъстър Орок“, но също ще носи марката на „Рено“. 

Представлява пикап с двойна кабина. Моделът ще може да превозва както сериозни товари – между половин и един тон, така и петима пътници. 

Резултатът е добре и практично изглеждащ автомобил, който прилича на „Фолксваген Амарок“, но по-малък по размер. 

„Рено“

Източник на статията: Vesti.bg

Дъстър Сандеро Дачия Рено