Първият Bugatti Centodieci за 8 милиона евро отиде при своя собственик

А той притежава и EB110 GT - в същия цвят

Bugatti Centodieci

, Bugatti

Bugatti Centodieci и EB110 GT на заден план. Те са на един и същи човек.

Bugatti се похвали с първия екзепляр Centodieci, който ще бъде предаден на клиент. Това вероятно вече е станало и човекът се хвали пък пред семейството и приятелите си.

Припомняме, че цената стартира от 8 милиона евро. А бройката е 10 автомобила - повече няма да бъдат произведени. Тя е изчерпана. Това стана още през 2019 г., а разработката на возилото се забави заради пандемията.

Той е в марковия за Bugatti син цвят (и отвътре) EB110 Blue. А на някои от снимките виждате и иконата EB110 GT - на същия богаташ. Така нещата съвсем си идват на мястото, не че това е изненада. Човекът държи на традициите и има вкус, да не говорим, че е на почит в дома на ексклузивния бранд.

Bugatti

Производството започна наскоро и се очаква, че и останалите в престижната десетка ще помиришат скоро автомобилите си.

Bugatti навъртя към 50 хиляди километра в тестове в най-различни условия, не само на писти. Измивавани са по 1200 км на ден. В най-интензивната част от процеса колите са спирали само за смяна на шофьорите и зареждане, казват от фирмата.

Bugatti

Уличният болид е с 8-литровия W16 двигател на марката с четири турбини и 1578 к.с. Достигнатата максимална скорост е 380 км/ч. Ускорението до 100 км/ч отнема 2,4 сек., а до 200 - 6,1 сек.

Може да се каже, че произлиза от Chiron, като е с 20 кг по-лек.

А доставките на Centodieci, който поначало е вдъхновен от EB110, са кулминацията на тържествата по случай 110 г. Bugatti.

Bugatti

Bugatti Bugatti Centodieci Bugatti Chiron