Проектът е затворен - Bugatti достави последния Centodieci

Произведени са десет броя от модела, един от тях е за Кристиано Роналдо

,
Bugatti Centodieci 10

Bugatti

О ще един ексклузивен и лимитиран проект на Bugatti отиде в историята - серията  Centodieci, която включва 10 коли. Та 10-ата е направена и доставена на своя собственик, който има на какво да се радва за Коледа, покрай другите радости в живота си.

Новината официално съобщи Bugatti. А бърза справка показва, че първият Centodieci е предаден в средата на юни. Припомняме още нещо - един от 10-те екземпляра е в луксозния гараж на Кристино Роналдо.

Bugatti

Слагайки край на „важна глава в модерната ера на автомобилостроенето на Bugatti“, последният Centodieci разполага с кварцово бял екстериор с черно карбоново покритие в долните секции на каросерията плюс черни матови решетки.

Визуална връзка между модерния суперавтомобил и неговия предшественик се осъществява със светлосините спирачни апарати и логото на Bugatti на задното крило. Още по-застъпен този цвят е вътре, където седалките, тапицерията на покрива, панелите на вратите, централната конзола и подовите стелки са в него.

Bugatti

Centodieci се изстрелва благодарение на емблематичния 8,0-литров W16 двигател на Bugatti с 1600 к. с.  От 0 до 100 км/ч достига до 2,4 секунди, а максималната скорост е 380 км/ч.

Bugatti казва, че сега ще се съсредоточи върху оставащите бройки от 100-те модела Chiron. А в Молсхайм също ще работи и върху 99-те бройки на Mistral, последвани от 40 екземпляра Bolide, който е само за писта. Всички горепосочени модели са разпродадени.

Кристиано Ронадло Bugatti Centodieci Bugatti