Последно повикване за Mini Clubman - 1969 броя от финално издание

Марката изпраща модела си, номерът на серията отговаря на първата година на производство

Mini Clubman Final Edition

Mini

Mini Clubman Final Edition

Mini Clubman явно е в края на жизнения си цикъл, предвид представения Final Edition. Компанията не казва това, но отдавна се говори, че “джентълменът” в гамата ще падне жертва на прехода към електрификация.

Final Edition ще бъде лимитиран до 1969 бройки в световен мащаб. Числото е в чест на годината, в която Clubman излиза на бял свят. Той е произвеждан до 1981 г. След което, вече като част от BMW Group, беше възроден през 2007 г. Последната генерация излезе през 2015 г.

Mini

Clubman Final Edition се отличава с екстериор Nanuq White, Enigmatic Black или Melting Silver с контрастиращи Shimmer Copper акценти.

Клиентите ще открият също надпис и номерация „1 от 1969“ (например) на С-колоната. Към това имаме специални двуцветни джанти с медни елементи. Те могат да се видят и по каросерията.

Mini

Интериорът е стилен, благодарение на кожените спортни седалки Dark Maroon, които имат вложка от плат, както и сини контрастни шевове. И тук личи емблема Final Edition - на праговете на вратите, а воланът е с напа.

Mini

Сред акцентите се забелязва Shimmer Copper тапицерия, специалните подови стелки и „1 от 1969“ (например) на таблото.

Моделът ще се предлага като Cooper и Cooper S. Компанията намекна, че ще се предлага с дизелов двигател и задвижване на четирите колела.

Технически промени няма.

Mini Clubman Final Edition MINI Clubman JCW Mini Cooper SE Cabrio