Porsche опъна дисплеи през цялата ширина на таблото на Cayenne

Обновеният модел ще бъде представен на изложението в Шанхай на 18 април

Porsche Cayenne интериор 2024

Porsche

Porsche Cayenne 2024

Taycan вкара Porsche в бъдещето, сега по стъпките му тръгва и Cayenne. Докато чакаме четвъртото поколение на модела да мине на ток през 2026 г., клиентите на марката ще се задоволят с този фейслифт на модела, който ще бъде показан изцяло на 18 април по време на автосалона в Шанхай.

Porsche подготвя въпросните клиенти с първите официални снимки на интериора. От тях моментално става ясно какви са новостите: дисплеи и пълни дигитализация, защото е най-лесно и модерно, хората искат да има къде да „цъкат”.

Пред водача има напълно ново 12,6-инчово приборно табло със седем различни изгледа. По средата на арматурното табло е разположен 12,3-инчов дисплей на мултимедията, което предлага Android Auto и Apple CarPlay, естествено, но има също Apple Music и Spotify интеграция. Системата предлага и нова видео функция, която предлага на пътниците да гледат видеа от Screenhits TV, когато автомобилът е неподвижен.

Porsche

Най-видимата промяна е добавянето на опционален 10,9-инчов дисплей пред пътническото място. Екранът е интегриран в арматурното табло и дава възможност за контрол на навигацията, за да се чувства пътникът като навигатор на водача. Но основната му цел е забавлението, като пътникът отпред може да стриймва видео записи. За да не разсейва водача, „уникален екранен филтър” предотвратява той да вижда екрана пред пътника.

Макар дигитализацията да е заела основната част в интериора, физическите бутони все пак не са изцяло елиминирани. Старт бутонът е разположен отляво на волана, от дясната му страна има миниатюрен селектор за трансмисията. Така е отворено място на конзолата между седалките да се позиционират контролерите за климатичната система, има още сензорни бутони.

Воланът, който споменахме, е зает от 911. Върху него е позициониран контролер за лесно превключване на режимите на задвижване Normal, Off-Road, Sport и Sport Plus. Нов е и контролерът за системите за подпомагане на управлението.

Изцяло ново е и самото арматурно табло, нови са и вентилационните отвори.

Porsche Porsche Cayenne