Подкрепяната от Дейвид Бекъм Lunaz спира производство

Компанията специализира в т. нар. electromod, преобразуване на класически автомобили в електромобили

Lunaz

Newspress

С пециалистът Lunaz Group, познат със своите преработки на класически модели в електромобили, обяви прекратяване на своята дейност. Компанията посочва като основна причина за това забавянето на забраната за продажба на нови коли с ДВГ във Великобритания. Ще бъдат назначени синдици, които да стартират процес на преструктуриране.

Британската компания, основана през 2021 г. с финансовата помощ на Дейвид Бекъм, който държи 10% от фирмата, работеше в две направления: Lunaz Design, отговорно за красивите преработки на вечни класики в EV, и Lunaz Applied Technology, което правеше електрически камиони.

Първо бе обявен краят на второто подразделения, като се очакваше Lunaz Design да продължи работа. Дни по-късно обаче цялата група се срина.

Бивш служител на Lunaz казва пред BBC, че компанията наскоро ги е уведомила, че „не са постигнали целите си” и че „инвеститорите са се оттеглили”.

Ще видим какво ще произтече от преструктурирането на процесите. „Виновникът” е британското правителство, което първо реши да забрани продажбите на коли с ДВГ през 2030 г., но след това се върна към датата 2035 г., което важи за ЕС.

Дейвид Бекъм рестомод Lunaz