Peugeot-Citroen завърши сделката по закупуване на Opel

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

В чера PSA Group обяви финализиране на придобиването на дъщерните дружества на GM - Opel и Vauxhall, проект, подписан на 6 март 2017 г.

С Opel и Vauxhall, PSA Group става вторият най-голям автомобилен производител в Европа с пазарен дял от 17% през първото полугодие на 2017 г. В резултат на тази трансакция и вече с пет добре позиционирани автомобилни бранда, PSA Group ще засили присъствието си на основните европейски пазари. Нещо повече, още през 2020 г. се очаква Opel да излезе на печалба, нещо, което не се е случвало от 1999 г. насам.

От днес, Opel и Vauxhall се ангажират със създаването на стратегически план с подкрепата на PSA Group, целящ възстановяване на основните икономически параметри. Екипите на Opel и Vauxhall ще представят този план в рамките на 100 дни и ще гарантират неговото изпълнение, което ще бъде подпомогнато от очакваната в средносрочен план годишна синергия в размер на 1,7 милиарда евро, генерирана от новата Група.

Финализирането на тази трансакция бележи основна стъпка в развитието на PSA Group. В ход е придобиването на европейската дейност на GM Financial, като сделката предстои да бъде одобрена от различни регулаторни органи и е планирана за втората половина на 2017 г.

Сделката за закупуване на Opel/Vauxhall от френския алианс бе обявена през март тази година, като посочената сума беше 2,3 млрд. долара. Договорът включва придобиването от марките Opel и Vauxhall, 6 завода за производство на автомобили и 5 за компоненти, както и на инженерния център на немската марка в Рюселсхайм.

От PSA се ангажират с обещанието, че за новия концерн ще продължат да работят около 40 000 бивши служители на GM.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Четете още:

J.D. Power определи Porsche за любима на клиентите

Tesla Model 3 е с най-доброто съотношение долар за измината миля

Кубче, под което е скрита висока проходимост и електромотор

Източник на статията: Vesti.bg

Peugeot PSA-Opel Opel PSA Group PSA