Opel вече има достоен конкурент на VW Multivan California

Vivaro Alpincamper предлага кухня и легла, които го превръщат в напълно оборудван дом на колела

Пламен Георгиев,
Opel Vivaro Alpincamper

, Opel

Opel Vivaro Alpincamper

С пециалистите от баварския град Ленгриспреобразуват най-продавания търговски автомобил Opel в богато оборудван кемпер, предлаган в два варианта (за двама или четирима човека).

Alpincamper Vivaro е добре подготвен за пресечении терени благодарение на пакета на Opel път, включващ 25 милиметра по-голям просвет и системата за сцепление Intelli-Grip за пясък, кал и сняг. 2,0-литровият дизелов двигател с мощност 145 к.с. и 370 Нм въртящ момент работи съвместно с 8-степенна автоматична трансмисия.

Alpincamper Vivaro 4 разполага с две допълнителни седалки отзад, които при сгъване се превръщат в двойно легло с размери 1,20 x 1,95 метра. Едно от най-големите удобства е повдигащия покрив, под който можете да се изправите и да стоите удобно или да поставите повърхност за лягане, с размери 1,20 x 1,95 метра. Качването и слизането е възможно през предните седалки.

Opel

В кемпера Alpincamper Vivaro 4 има разположен кухненски модул с място за съхранение на продукти и мивка с резервоари за прясна и отпадна вода. Компресорната хладилна кутия, разположена в кухненския модул е част от стандартното оборудване. Печката е подвижна и се захранва от газов патрон.

Дневната е топлоизолирана и изцяло облечена с филц. Затъмняващите завеси за страничните и задните прозорци, както и за кабината на водача плюс топли бели LED лампи осигуряват уют вечер. А благодарение на допълнителния нагревател Webasto нощувките през пролетта или късната есен осигуряват комфорт и топлина във вътрешността на автомобила.

Opel

Най-голямата разлика при Alpincamper Vivaro 2спрямо версията за четирима души е повдигащият се покрив, който в този случай не предлага повърхност за спане, но осигурява до 1,90 метра височина в автомобила. И тук удобният диван в задната част може лесно да се разгъне и превърне в двойно легло; матрак със студена пяна с дебелина 10 сантиметра осигурява релаксиращ сън. Кухненският модул е с печка с два котлона с електрическо запалване и вградена мивка. Освен това е предвидена интегрирана сгъваема маса.

Opel кемпер къмпингуване Opel Vivaro Alpincamper