Новото Subaru Crosstrek вече се предлага в България на цена от 72 700 лв.

Моделът, освен ново име, идва с промени в екстериора и интериора, задвижването е познато, както и високата проходимост

Пламен Георгиев,
Subaru Crosstrek

Subaru

Н ашата медия бе една от малкото, която вече има възможността да тества Subaru Crosstrek в италианските Алпи преди около три месеца. Сега съобщаваме, че моделът, появил се през 2011 г. като XV, вече може да се поръча от родните дилъри на марката.

Както винаги, едно Subaru не би било това, което клиентите очакват от него, ако не предлага системата Symmetrical All-Wheel Drive (S-AWD) и боксеров двигател, но вече подпомаган от електромотор. Двигателят е само един, познатият 2,0-литров агрегат, работещ със CVT Lineartronic вариаторна трансмиия.

В схемата има и електромотор със 17 к.с. и 66 Нм, но японците отново правят нещата по своя си начин, държат да комуникират само параметрите на бензиновия агрегат, тъй като твърдят, че е сложно да се пресметна системната мощност. По-скоро не е много точно да се казва системната мощност. Затова остават на 136 к.с. и 182 Нм.

Иначе дизайнът на новия модел е еволюционно променен, повече новости има в интериора, но всички наши подробни впечатления от Crosstrek може да прочетете в горния линк от нашите преки впечатления от автомобила. Държим само да кажем, че той е с пътен просвет 220 мм, което по днешните стандарти е наистина много, тъй останаха малко SUV моделите с подобен, да не говорим, че кросоувъри с такъв клиренс просто няма.

Subaru

Новият Crosstrek се предлага с три нива на оборудване STYLE, STYLE XTRA и PREMIUM и 9 различни цвята (включително три нови, ексклузивни само за този модел: Sun Blaze Pearl, Oasis Blue, Offshore Blue Metallic). Ориентировъчните цени започват от 72 700 лева за ниво STYLE и стигат 81 100 лева за ниво PREMIUM (плюс 990 лева за боя перла или металик).

Subaru Subaru Crosstrek