Нови камери за скорост ще ни дебнат в София

Монтират ги на 8 места в столицата, а позициите им са установени с помощта на крайпътните табло, които отчитат на кои участъци е най-вероятно да превишим допустимата разрешена скорост

пътен знак превишена скорост камера

iStock

Н а базата на данните от крайпътните табла, отчитащи в червено и зелено с каква скорост се движим, на 8 места в София ще бъдат монтирани камери за скорост, пише NOVA.bg. Невралгичните зони са основните булеварди на столицата, затова на Околовръстното шосе, бул. "България", "Черни връх", "Сливница" и др. ще има нови камери.

Пред БНТ Димитър Петров, отдел "Управление и анализ на трафика" в Столичната община, разкри още, че се предвиждат промени в Наредбата за организиране на движението по пътищата с пътни светофари.

"Между 5 и 8 пъти се намалява преминаването на червен сигнал, когато има мигащо зелено. Освен това то може да се прилага и при гъвкавото управление на трафика.Към момента в нея още не е разрешено мигащото зелено, което за София е проблем, тъй като по-голямата част от светофарите в столицата работят на гъвкаво управление. Т. нар. таймери не са регламентирани и те могат да бъдат използвани на по-малки и стари, квартални кръстовища с по-слаб трафик", обясни Петров.

София камери за скорост