Нов хибрид и повече оборудване от обновената Toyota Yaris

Новото издание Premiere Edition и версиите GR SPORT ще включват “Hybrid 130” като стандартно оборудване

Toyota Yaris 2023

Toyota

Н ай-новите промени и актуализации на пълното хибридно задвижване на Yaris са ключов фактор за марката и модела. При обновения Yaris клиентите вече ще могат да избират между две хибридни задвижвания.

Новото „transaxle” задвижване с по-голям и по-мощен електромотор-генератор и обновлението на софтуера и хардуера на управляващия блок на силовата електроника са довели до повишаване на общата системна мощност с 12% - от 116 к.с. на 130 к.с. Налице е и значително увеличение на въртящия момент, като той е нараснал с 30% и вече е 185 Нм вместо досегашните 141 Нм.

Така клиентите могат да избират между „Hybrid 115“ и новото, по-мощно хибридно задвижване на „Hybrid 130“.

Всички изпълнения на Yaris Premiere Edition и GR SPORT ще бъдат оборудвани стандартно с „Hybrid 130“, а на някои пазари в Европа по мощната версия на задвижването ще се предлага с по-висок вариант „High grade”1.

В обновения Yaris Toyota представя допълнителни и усъвършенствани функции за безопасност, обобщени под названието Toyota T-Mate.

Toyota

Благодарение на новата мултимедийна система и на модула за обмен на данни DCM, Toyota осигурява още по-голямо удобство и гъвкавост чрез безжичния метод за софтуерна актуализация ОТА.

Toyota

Екраните на арматурното табло са два – в зависимост от нивото на оборудване с диагонал 7 (нивото на оборудване Mid+) или 12,3-инча (High, GR SPORT и Premiere Edition) за приборното табло и с диагонал 9 или 10,5 инча за екрана на мултимедийната система. По отношение на размерите това ще бъдат водещите в класа предложения към момента на премиерата на обновения модел.

Yaris предлага възможност за безжична смартфон интеграция както чрез Apple CarPlay, така и с Android Auto.

При пазарния дебют на обновения Yaris моделната гама ще включва специалната премиерна версия Premiere Edition. Тя ще се предлага с ново двуцветно изпълнение на външното лаково покритие в специален син тон Neptune Blue с контрастен черен покрив и странични колони. Синята тема се повтаря и в контрастните шевове на тапицериите на седалките и декоративни линии на арматурното табло и облицовките на вратите, както и в изцяло новите 17-инчови черни алуминиеви колела с машинно полирана повърхност.

Тойота Ярис/Виц Toyota Yaris Toyota