По-добрата Fabia: Skoda Kamiq

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Т радиционните автомобилни каросерии биват „изядени“ от лудостта по кросоувърите. Поредният производител, който се включва в надпреварата за печелене на нови клиенти, е Skoda. Това е Kamiq, който реално е повдигната Fabia. Разликата е, че Fabia е модел, който не биха си купили младите, докато Kamiq е модел, насочен именно към тях, а това ще са нови за марката клиенти. Затова и дизайнът на Skoda Kamiq е по-различен от този на Karoq и Kodiaq, за да е по-привлекателен за младата публика.

Подобно на споменатите му двама по-големи пратя, дизайнът на Kamiq залага на острите ръбове, като сега дизайнът се изостря още повече от тези тънки светлинни блокове с по четири елемента, започващи от горните два ъгъла на радиаторната решетка. Стоповете отзад са с форма, която малко напомня за Volvo, при това големият надпис Skoda между тях също допринася за това впечатление. Задните мигачи са от т. нар. „бягащ“ тип, а целта е да се придаде малко по-луксозно излъчване на модела.

Автомобилът ляга върху дължина от 4,24 м и предлага товарен обем от 400 литра, който достига до 1395 л при сгъване на задните седалки. Тези параметри са трудно постижими от всеки друг конкурент, но за простора в купето говори фактът, че разстоянието между гърба на предните седалки и гърба на задните седалки има разстояние от 77 см.

Интериорът е много стегнат и вече е познат от Scala. Трябва да споменем, че богато оборудваните версии ще се предлагат д изцяло дигитално приборно табло с размер 10,25 инча, докато сензорният екран на централната конзола ще е в размери от 6,5 инча, 8 или 9,2 инча.

Задвижването на Kamiq е познато. Най-ниско застава 3-цилиндровият турбо бензинов мотор със 115 к.с., а над него е 1,5-литровият модел със 150 к.с. Дизелът е 1,6-литров със 115 к.с., като ще се предлага и версия на CNG. Трансмисията DSG ще се предлага като опция, а ако търсите АWD задвижване, то няма да го намерите при Kamiq.

Моделът ще дебютира пред публика по време на изложението в Женева, а по-късно през годината влиза и в шоурумовете.

Seat вижда градската мобилност по този начин

Убийствена визия и 100% електрическа версия за новия Peugeot 208

ADAC реабилитира дизела

Източник на статията: Vesti.bg

Шкода Камик Шкода Skoda Skoda Kamiq