На езерото Комо BMW ще покаже i7 M70 и „много специален” М-автомобил

Нещо повече, тазгодишният Concorso d’Eleganza Villa d’Este ще премине под знака на баварците, като там ще видим още уникален двуместен модел, електрическият RR Spectre и много други модели от миналото на марката

BMW 3 0 CSL Hommage

, BMW

BMW 3.0 CSL Hommage (2015)

П рез годините баварците са използвали Конкурса за елегантност на езерото Комо (и този в Пебъл Бийч) да ни покажат някои уникални автомобили. Така ще е и тази година, още повече, че от няколко години BMW са спонсори на ежегодния Concorso d’Eleganza Villa d’Este event на езерото Комо в Италия. Макар това изискано събитие да е насочено към класическите автомобили (разделени в осем категории), като спонсор BMW има привилегията да използва тази „сцена” за дебют на свои нови модели.

И тази година те ще са цели три. Единият е ясен, баварците го описват като "нов електрически M Performance модел на BMW 7 Series" в двуцветно изпълнение. Това значи, че та бреговете за Комо трябва да видим i7 M70, за който бе загатнато по време на представянето на 7 Series/i7 през април 2022 г. Този модел ще разполага с над 600 електрически конски сили.

Следващата премиера от BMW ще е на „много специален BMW M автомобил”. Тук може да има изненада с нещо напълно ново, но едва, такава ще е третата новост. Затова е много вероятно да бъде представен BMW XM Label Red, чийто 748 к.с. го превръщат в най-мощния сериен автомобил на BMW.

 BMW M1 Hommage (2008)

BMW

BMW M1 Hommage (2008)

Що касае третия модел, BMW го нарича „елегантен спортен уникат, отдаващ почит на пътуването за двама”. Ключовата дума тук от „homage”, тъй като запознатите с историята на BMW и Конкурса за елегантност във Вила Д’Есте знаят, че марката има цяла поредица от т. нар. homage модели. Първият BMW Concept Coupé Milla Miglia (2006), който още нямаше думата homage в името си. Това се промени през 2008 г. с BMW M1 Hommage. През 2013 г. дойде BMW 328 Hommage, а две години по-късно и BMW 3.0 CSL Hommage (2015). Сега очакваме да видим последния от тази поредица уникални изпълнения с марката BMW.

Но това не е краят. BMW ще покаже също новия 3.0 CSL, изложен редом до предшественика му от 1973.

На зелените морави пред красивото италианско езеро за пръв път пред публика ще бъдат изложени още изцяло електрическият Rolls-Royce Spectre, както и MINI Cooper SE Convertible

Фестивалът започва на 19 май и ще продължи до 21. Програмата е изпълнена с множество събития, като основното по време на Concorso d’Eleganza Villa d’Este ще излъчи победители в 8 категории, както и един голям победител за цялото издание на конкурса. Една от категориите ще отбележи 100-годишнината на „24 часа на Льо Ман”. Друга ще е в чест на 75-годишнината на Porsche, Class H пък ще отдаде заслуженото на кабриолетите.

BMW Конкурс за елегантност Конкурс за елегантност Вила Д'Есте Комо