Люк Бесон изстрелва совалка на Lexus в космоса

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Х оливуд и автомобилната промишленост вървят редом десетилетия наред. Примерите за успешно сътрудничество са прекалено много, за да бъдат изброени всички. Затова ще споменем само първия опит на Lexus в киното, свързан със „Специален доклан“ на Спилбърг. Сега компанията прави втори опит, като този път емблемата ще полети в космоса. Причината е, че действието на лентата се развива в 28 век, което налага познатата ни формула да бъде заменена с нещо по-подходящо за след 700 години. Според компанията космическата совалка ще е средството, с което ще се придвижваме след седем века. Или поне Skyjet е средството, с което главните герои във „Валериян и градът на хилядите планети“ ще се придвижват.

Skyjet е едноместен космически кораб за преследване. Логото на марката се вижда на носа на кораба, което не е особено логично за нещо, летящо в космоса, но иначе как щяхме да разберем, че е Lexus. Фаровете на совалката правят препратки с тези на задаващия се LC500 coupe.

С този филм Люк Бесон се връща към жанра, който го направи световноизвестен. „Леон“ е филмът на Бесон, но „Петиян елемент“ го направи известен. Иначе Valerian and the City of a Thousand Planets е направен по графичния роман-поредица "Valerian et Laureline" (1967 - 2010 г.) на френския писател и автор на комикси Пиер Кристен и илюстратора Жан-Клод Мезиер.
Действието се развива през 2700 г. Двама агенти на галактическата империя защитават вселената. Главните роли са поверени на все още неизвестните Дейн ДеХаан (Валериан) и Кара Делавин (Лорелайн). Имената в лентата са на Клайв Оуен, Итън Хоук и Риана.

Филмът е с най-високия бюджет за европейското кино. Ше го видим по кината през юли 2017.

Четете още:

Toyota ще извади до $3,4 млрд. за сервизна акция в САЩ за ръждиви рами

Поредният пир за сетивата: Mercedes-Maybach S650 Cabriolet

Renault Megane GT предлага много емоции (тест драйв)

Източник на статията: Vesti.bg

Skyjet Валериян и градът на хилядите планети Valerian and the City of a Thousand Planets Люк Бесон Lexus. Лексус