Lamborghini показа още по-див Huracan STO

Колата е в чест на моторните спортове и прототипа SC63, който ще се състезава догодина

Мартин Дешев,
lamborghini huracan sto sc10

Lamborghini

Lamborghini показа още една специална версия на Huracan. Тя е STO SC 10, като е направена в чест на моторните спортове и на хибридния прототип SC63, който догодина ще участва в състезанията по издръжливост.

Колата чества 10 години на фирмения отбор Squadra Corse, чийто инженери са участвали в разработката ѝ. Основните детайли като двигател, скоростна кутия и спирачки остават оригиналните и не се променят.

Lamborghini

STO SC 10 има нов комплект оборудване, който включва аеродинамични елементи от карбон, състезателно окачване с 4-посочна настройка и изпускателна система от Akrapovic. Bridgestone са разработили специални нови гуми за SC10.

Lamborghini

Интериорът също е „пипнат“, за да напомня на състезателен автомобил. Това включва повече карбон и Алкантара, 4-точкови колани и алуминиев ролбар. Разбира се, има и специална плака, която да отбележи, че това е специален модел.

Lamborghini

Въпреки всичко това колата е напълно легална за пътищата. Ливреята ѝ е вдъхновена от SC63, а на вратите е логото Squadra Corse 10 Anniversario за юбилейната година. Компанията не казва колко броя ще има от STO SC10 и колко ще струват.

коли автомобили Lamborghini спортни коли колекционерски автомобили