Lamborghini каза всичко за офроудъра Huracan Sterrato

Само цената още не казва. Ще бъдат произвездени 1499 броя, продукцията стартира през февруари догодина

,
Lamborghini Huracan Sterrato

Lamborghini

Lamborghini Huracan Sterrato

Т ози екземпляр - Huracan Sterrato, е исторически, тъй като е първият суперавтомобил офроудър на Lamborghini и същевременно последният, задвижван само от двигател с вътрешно горене.

Компанията подаваше сламки в последните седмици, преди да го представи изцяло в Маями.

Lamborghini

Да започнем оттам, че Sterrato е повдигнат с 44 мм спрямо Huracan Evo. Предната следа e плюс 30 мм, а задната - плюс 34.

Lamborghini предоставя на Sterrato актуализирана версия на системата Integrated Vehicle Dynamics. Има нови калибровки за режимите на шофиране Strada и Sport и режим Rally, предназначен за места с ниско сцепление. Предаването, разбира се, е двойно.

Освен че е по-висок, Huracan Sterrato е и малко по-широк. Джантите са 19-инчови, “обути” със специален комплект гуми Bridgestone Dueler AT002, направени за този автомобил. Те все още са нископрофилни от серия 40, но имат подсилени странични бордове за защита и комфорт при излизане извън пътя.

Lamborghini

Двигателят е 5,2-литровият V10 с максимална мощност 610 к.с. и 560 Нм, помага му 7-степенна трансмисия с два съединителя. Споменатото двойно предаване е електронно контролирано, като разполага със заден механичен самоблокиращ диференциал.

Когато е на прав път Huracan Sterrato достигне 100 км/ч за 3,4 секунди, а максималната скорост е 260 км/ч. Не е толкова бърз като другите “урагани”, но и целта му е много различна.

Това личи и от външния вид на Sterrato. Алуминиевите панели на пода предпазват части от задвижването. Той също така получава подсилени прагове и преместен въздухозаборник в задната част на покрива, предназначен не за преминаване през дълбоки води, а за всмукване на чист въздух без прах.

Lamborghini

Невъзможно е да пропуснете смелите арки на калниците и допълнителните светлини на “носа”, а вътре ще откриете ексклузивна тапицерия Verde Sterrato Alcantra с нова графика на сензорния екран. Има и няколко инструмента за офроуд, като например инклинометър, индикатор за наклон и накланяне, индикатор за ъгъл на завиване и др.

Ако в този вид Sterrato не ви се вижда достатъчно специален, Lamborghini казва, че има "почти неограничени" възможности за персонализиране. Чрез програмата Lamborghini Ad Personam се предлагат 350 екстериорни цвята и 65 интериорни нюанса.

И докато персонализациите може да са почти неограничени, самият Sterrato не е такъв. Lamborghini ще направи 1499 бройки, като производството ще започне през февруари 2023 г. Цените ще бъдат обявени по-късно.

Lamborghini

Lamborghini Huracan Sterrato Lamborghini Huracan Lamborghini